Studie kiezen lastig?

Veel jongeren vinden het lastig om uit het woud van studies een juiste keuze te maken. Ze zien vaak door de bomen het bos niet meer. Er zijn zowel op MBO, HBO als universitair niveau studies te kiezen waar je zelf nog nooit eerder van gehoord, laat staan aan gedacht hebt. 

Dit studiejaar heb ik een aantal twijfelaars/studiestoppers mogen begeleiden bij hun vervolgkeuze. Ook komend jaar ga ik weer een aantal studenten die twijfelen over hun studie proberen op de juiste weg te helpen. Want ook al is het goed om te stoppen met een studie die niet bij je past, het is ook heel vervelend. Vooral voor de student zelf. Vanuit de opleiding wordt er vaak minimale begeleiding gegeven bij de vraag "wat nu?" Via de decaan wordt je wel  richting gegeven maar het meeste uitzoekwerk zul je zelf moeten doen. En hoe weet je zeker dat je nu wel een juiste keuze maakt? Via allerlei studieadviesbureaus kun je vaak voor honderden euro's een hele dag doorgezaagd worden. Aan het eind van de dag heb je een perfecte profielanalyse van jezelf, maar weet je nog steeds niet welke studie nou bij jou past. Uiteraard kan niemand de Perfecte Keuze voor jou maken, dat zul je echt zelf moeten doen. Ook ik ken niet alle studies die aangeboden worden, maar met een paar gesprekken, wat (gratis) online testen, oefeningen en een studie-actieplan kan ik jou wel op weg helpen. Ook heb ik tips voor je hoe jij je studiesucces kunt vergroten zodat de kans op uitval kleiner wordt. Mocht je interesse hebben, mag je altijd vrijblijvend contact met me opnemen. www.eenenaloorcoaching.nl 


 

 

 

een-en-al-oor-coaching | Biezenloop 1 | 5384 WB HEESCH

oorig@kpnmail.nl

KvK: 77011880