Studiekeuze advies werkwijze

Voor het studiekeuze advies worden één kennismakingsgesprek en 3 vervolggesprekken ingepland. Elk gesprek duurt ca. 1 tot 1,5 uur. Je krijgt nieuwe inzichten in jezelf. De tijd tussen de gesprekken is nodig om je nieuw verworven inzichten te laten bezinken. In een relaxte sfeer gaan we rustig aan de slag. 

Als voorbereiding krijg je kleine oefeningen of testen mee om te maken. Eventueel kunnen je ouders je hierbij helpen. De oefeningen zijn bedoeld als leidraad voor het gesprek of als stof tot nadenken.

Kennismaking (gratis!)

Jij vertelt waar je tegen aan loopt en ik leg uit waar ik je mee kan helpen. Zie je het zitten, dan gaan we meteen met het traject starten. Liever niet? Geen probleem. Het gaat om jou!

 

Wat gaan we doen tijdens het studiekeuzetraject?


Wie ben ik?

Dit traject gaat vooral om jou. We gaan op zoek naar jouw drijfveren, talent en motivatie. Waar gaat jouw hart sneller van kloppen? Wat zijn jouw kernwaarden? En natuurlijk gaan we starten met het zoeken naar een studierichting waar jij blij van wordt. Het eerste begin wordt gemaakt.

 


Wat wil ik?

Wat vind jij nou écht belangrijk? De antwoorden die je hier krijgt, helpen je ook in de toekomst keuzes te maken die bij jou passen.

 


Wat kan ik?

We gaan kijken naar je competenties en vaardigheden. Past wat jij wil, ook bij wat je kan? Of is dit te leren? We gaan het uitzoeken. Ook gaan we onderzoeken welke studies jou aanspreken en bij jou passen.

 


Hoe kom ik daar?

Dit is de laatste stap in dit traject van studiekeuzebegeleiding. We maken een shortlist van studies. En maken we een actieplan waarmee jij verder kunt. Zodat jij straks een studie kiest waar jij jezelf helemaal op je plek voelt!
 

 

 

een-en-al-oor-coaching | Biezenloop 1 | 5384 WB HEESCH

oorig@kpnmail.nl

KvK: 77011880