Zomer!

Afgelopen studiejaar heb ik een aantal studenten mogen begeleiden die twijfelden aan hun studiekeuze. De vraag was bij ieder hetzelfde: heb ik de juiste studie gekozen? De uitkomst was verrassend genoeg bij iedereen anders! Dit geeft aan dat, ook al is de vraag hetzelfde, de behoefte bij iedereen anders is. Daarom is maatwerk belangrijk. Studiekeuzebegeleiding is daarom altijd individueel. Wat wil jij? Om deze vraag te beantwoorden is het belangrijk dat je jezelf kent. Wie ben jij? Wat past bij jou? Wanneer zit jij in je comfortzone? En wanneer heb je genoeg uitdaging? Soms is deze vraag al beantwoord. Zoals een student aangaf "ik weet hoe ik in elkaar zit, maar hoe vind ik nou de juiste studie?"  Dat is inderdaad een hele andere vraag. Dus na "wie ben ik" komt de vraag "wat wil ik"?  Vooral in het web van studies (die ik ook niet allemaal ken) is het soms lastig zoeken. Maar met behulp van een aantal instrumenten kan ik je zeker adviseren en op weg helpen. Wanneer we een kort traject hebben doorlopen, ga je de deur uit met een korte lijst aan studies die het waard zijn te onderzoeken. Ook hangen we hier acties aan. Want door zelf actie te ondernemen en te investeren in je keuze, is de kans op studiesucces een stuk groter.

Na de zomer ga ik weer een studenten begeleiden bij hun studiekeuze.  Mocht je hulp nodig hebben, mag je contact met me opnemen. Vanaf augustus ben ik weer beschikbaar. Maar eerst wens ik iedereen een fijne vakantie, geniet van de mooie dagen.


 

 

 

een-en-al-oor-coaching | Biezenloop 1 | 5384 WB HEESCH

oorig@kpnmail.nl

KvK: 77011880