Doktersassistent

Enige tijd geleden had ik mijn eerste afspraak met een dame. Al jaren werkte ze al doktersassistent. Ze vertelde dat ze dit werk al deed vanaf dat ze van de middelbare school af kwam. Ze had op 17 jarige leeftijd geen idee welke kant ze op wilde. Viavia kreeg ze deze baan aangeboden als tijdelijke vervanging. Omdat ze het best naar haar zin had, is ze meteen maar de opleiding gaan volgen want dat was toch wel handig. Na de vervangende periode is ze in een andere baan gerold als doktersassistent. Deze huisarts ging met pensioen en de praktijk stopte. Opnieuw kreeg ze ergens anders dezelfde functie. En zo heeft ze de afgelopen 15 jaar verschillende functies gehad als doktersassistente. Aan het eind van het verhaal trok ze een conclusie die mij wat verbaasde. Ze zei: "Ik doe dit werk al jaren omdat het zo gelopen is, maar ik vind er eigenlijk niks aan". Ze koos voor veilig en vertrouwd maar had niks met computers. Ze werd vanwege haar ervaring steeds weer aangenomen in een nieuwe baan waar ze de systemen en werkzaamheden weer snel onder de knie had. En voor ze het wist was ze jaren verder en begon het steeds meer te knagen. De kinderen werden inmiddels groter en zelfstandiger. Daardoor ontstond er meer ruimte om na te gaan denken over haar eigen leven en werk. En ze besloot dat ze een andere weg in wilde slaan en uit te zoeken wat ze nou echt leuk vond en dicht bij haar stond. 

Samen zijn we dit traject in gegaan. Zo vond ze uit dat ze eigenlijk heel goed is in organiseren en met mensen omgaan en wat minder in agendabeheer. Ook hebben we haar cv geactualiseerd. Vervolgens is ze gaan gericht solliciteren. Niet meer als doktersassistent maar op andere functies. Haar droombaan heeft ze nog niet gevonden, maar ze is heel goed op weg. Ze was blij dat ze dit traject heeft gevolgd. Zoals ze zelf zei; het brengt je wel in beweging. Als je niet tevreden bent met wat je doet, is er maar 1 die hier verandering in kan brengen; jijzelf!


 

 

 

een-en-al-oor-coaching | Biezenloop 1 | 5384 WB HEESCH

oorig@kpnmail.nl

KvK: 77011880