Verwachtingen

Wanneer ik met een nieuw traject start, is een van mijn vragen tijdens het intakegesprek altijd "wat verwacht je van mij"? Het antwoord is altijd wisselend. De een verwacht een konijn uit de hoge hoed, de ander dat ie verrast wordt en een derde verwacht een reality-check. Daarom is het belangrijk om vooraf verwachtingen uit te spreken. En misschien bij te stellen.

Als loopbaancoach begeleid je iemand met als doel om te kijken of diegene wil ontwikkelen in werk of studie. Maar loopbaancoaching gaat vooral over jou als persoon. Dus kijken we naar "wie ben jij nou eigenlijk?" en "welke waarden zijn belangrijk voor jou?". De gesprekken die we voeren en de werkvormen die gebruikt worden, zetten je aan het denken. Er wordt je een spiegel voorgehouden en er wordt gekeken naar eigenschappen die je misschien liever niet van jezelf ziet. Belemmerende overtuigingen waardoor je in oude patronen blijft hangen. Soms zitten hier echte eye-openers tussen. Zijn klanten echt verbaasd over een uitkomst en leren ze iets over zichzelf wat ze niet wisten. Maar vaker is het ook een "oja, eigenlijk wist ik dit al-moment". Toch is ook een oja-moment belangrijk. Hiermee krijg je bevestiging. En zie je zwart op wit wat je eigenlijk al voelde en wist. Dit kan een goed moment zijn om te beslissen dat je blijft waar je bent. Of juist niet! De keus is uiteindelijk aan jou. Ik begeleid je alleen op de weg er naar toe.


 

 

 

een-en-al-oor-coaching | Biezenloop 1 | 5384 WB HEESCH

oorig@kpnmail.nl

KvK: 77011880